Haber

 Tıp Bayramı Kutlandı

Son Güncelleme Tarihi : 15.03.2022 00:00
Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından, 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında kutlama töreni düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama töreni, Muğla Tıp Müzik Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile devam etti.

Törenin açılış konuşmasını Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yasemin Balcı yaptı.

Ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, “Tarih boyunca duygusu ve birikimi “İnsandan Yana Düşen” hekimler, bir elinde bilim meşalesi, diğerinde insanı yaşatma arzusuyla çığlığımıza var güçleriyle ilk koşanlar olmuşlardır. Nitekim bugün ülkemizde Tıp Fakültelerinin geldiği nokta ve modern tıp uygulamalarına rahatlıkla erişebilmemiz, bu güçlü geleneğin en önemli göstergesidir. Başarılarıyla göğsümüzü kabartan Tıp Fakültesi ve sağlıkla ilgili pek çok programı olan Üniversitemiz, alanındaki modern uygulamaları yakından takip ederek programlarına hızla dâhil etmektedir. Tıpta dijitalleşme, oyun tabanlı öğrenme, branş çeşitliliği ve eğitimde akreditasyon süreçlerinde attığımız adımlar, Tıp Fakültemizin bir marka olmasındaki en önemli sebeplerdendir” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek sözlerine şöyle devam etti: “Bugün, icra ettiğiniz mesleğin kutsiyetini anmak kadar, çalışma koşullarınızın ve motivasyonunuzun iyileştirilmesi hususunu da dile getirmek istiyorum. Canları pahasına insanlık için mücadele veren, bilimin imkânlarını toplumumuza fedakârca sunan ve yeminini her şeyin üstünde tutan sağlık çalışanlarımıza gösterilen şiddet karşısında, derin bir üzüntü duyuyor ve bu eylemleri esefle kınıyorum. Yaralarımızı saranlara yönelik her türlü şiddetin, toplumsal gündemimizden bir an önce düşmesi için devletimiz var gücüyle çalışmaktadır. İnanıyorum ki her konuda olduğu gibi bu konuda da toplumumuzun bilinçlenmesi ve bilgilendirilmesi gerekmektedir. Tüm sağlık çalışanlarımızın daha iyi koşullarda görev yapmaları ve güvenliklerinin sağlanması için devletimizden aldığımız güçle, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak sorumluluk üstleniyoruz, üstlenmeye devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde öykü, fotoğraf, satranç ile spor, bilim ve sanat alanlarında yarışmalarında dereceye girenler öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, profesör ve doçent kadrolarına yükseltilen öğretim üyelerine binişlerinin giydirilmesi ile sona erdi.

 
Basın, Halkla İlişkiler ve Protokol Müdürlüğü Tarih : 15.03.2022 00:00
Okunma Sayısı : 1528